JARKKO MARTIKAINEN JULKAISEE ALBUMIN KOIRIEN TAIVAS 17. TAMMIKUUTA

4.12.2013

Kiertue alkaa samana päivänä Tampereelta

Tämä vaikea elämä -lyriikkavideo

Koirien taivas, Jarkko Martikaisen viides levy, julkaistaan 17. 1. 2014. Samana päivänä käynnistyy kiertue, jossa lauluntekijää säestää Luotetuiksi miehiksi ristitty yhtye. Soolouransa keikat Martikainen on yleensä soittanut yksin, mutta nyt on aika venyttää myös liveilmaisun rajoja. ”Koirien taivasta tehdessämme käytettiin monenlaisia tapoja sovittaa ja soittaa laulut, aina kappaleen mukaan. Nyt kun keikat tehdään neljällä miehellä, tulee mukaan myös lisää melskaamista ja kierteitä. Voidaan rakennella hyvinkin hartaita hetkiä ja sitten vaikka paukuttaa ilmat pihalle. Hyvin hauskaa”, miettii Jarkko.

Koirien taivasta tehtiin pitkällä aikajänteellä. Martikainen ja tuottaja Samae Koskinen sovittivat lauluja yhdessä rumpali Ema Hurskaisen kanssa kuukausia ennen kuin levytys alkoi. ”Laulujen perusluonteet etsittiin kolmeen mieheen, mikä oli hyvä tapa koetella niiden ylle parhaita sovitusasuja. Kun alkoi uskoa että nyt ovat perusasiat kunnossa, oli lisäyksien tekeminen yksinkertaisempaa: ikään kuin tiedettiin, mikä sopii ja mikä ei. Aikataulullisesti oli jotain hankaluuksia, kun muun muassa viulistimestari Pekka Kuusiston kalenterista ei löytynyt levytystilaa aivan noin vain, mutta sellainen on tavallaan normaalia.”

Alun alkaen Martikainen pyysi Koskista basistiksi, koska oli nähnyt miehen Röyhkän ja Mattilan yhtyeessä ja pitänyt kuulemastaan, mutta varsinainen levyn tuotanto taipuikin kahden kaupaksi. ”Halusin etsiä osaan lauluista tietynlaista kerroksellisuutta. Tuntui siltä että harmonisempina ne tavallaan edustaisivat voimakkaammin sitä, mitä jo demoina olivat. Näin epäselviä lauluntekijän päämäärät joskus ovat. Mutta Samae ymmärsi, mitä ajoin takaa, ja niinpä levystä tuli yhdistelmä minun laulujani, päämääriäni ja hänen kykyjään sovittajana, soittajana ja työkaverina.”

Koirien taivaan teemat vaihtelevat nimikappaleen hulvattomuudesta Kesäloma kellarissa –laulun haikeuteen. Musiikillisesti levy on Martikaisen julkaisuista perinteikkäin. ”Varmaan sen tunnistaa rock –musiikiksi, tai miksi sitä nyt tahtookaan kutsua, koska valtaosassa lauluja on se puolipyhä kolminaisuus kitara, basso ja rummut, joiden päälle rakennellaan muuta. Tuntui vain oikealta tehdä nyt näin. Jotenkin ajattelen tämän uuden trilogian aluksi, mutta nyt kyse ei ole niinkään sanoituksellisista teemoista, vaan bändisoinneista: minne saakka sellaisen trilogian voisi viedä? Mutta se on varmaan vuoden 2015 asia.”

Katso tänään julkaistun singlen, Tämä vaikea elämä, lyriikkavideo täältä: http://www.youtube.com/watch?v=5F-_WXajkWg
Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet ovat:
Jarkko Martikainen – laulu, kitarat
Anssi Salminen – kitarat, viulu, mandoliini, laulu
Luis Herrero – basso, harmonikka, laulu
Ema Hurskainen – rummut, perkussiot, laulu

Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet kiertueella:

17.01. Tampere, Klubi
18.01. Turku, Klubi
24.01. Lahti, Rytmiklubi
25.01. Jyväskylä, Lutakko
30.01. Riihimäki, Vihreä Talo (soolo)
06.02. Kuopio, Henry´s Pub
07.02. Lappeenranta, Totem
08.02. Joensuu, Kerubi
14.02. Helsinki, Tavastia-klubi
21.02. Kouvola, Rytmikatti
22.02. Mikkeli, Naisvuoritalo
28.02. Vaasa, Doo-Bop Club (soolo)
07.03. Pori, Kulttuurikulma
28.03. Hämeenlinna, Suisto-klubi
29.03. Espoo, Sellosali
04.04. Kajaani, Rock House Kulma (soolo)
05.04. Oulu, Nuclear Nighclub (soolo)
10.04. Helsinki, Bar Loose (soolo)
11.04. Hyvinkää, Jalostamo (soolo)
12.04. Turku, Bar Kuka (soolo)
17.04. Lahti, Möysän baari
26.04. Seinäjoki, Rytmikorjaamo

Kotisivut: www.jarkkomartikainen.fi
Facebook: www.facebook.com/jarkkomartikainen

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Liina Rislakki, Sony Music
Email. Liina.rislakki@sonymusic.com
Puh. 0207-421 531

Keikat:
Hannu Korhonen / Dex Viihde, hannu.korhonen@dexviihde.fi, puh. 0440 647 908

Levy-yhtiö:
Sakara Records / info@sakararecords.com, puh. 0400 252 756

Jakelu:
Sony Music Finland, www.sonymusic.fi