Teräsbetoni Sakara Recordsille

7.6.2010

Soturiheavyn suurlähettiläs Teräsbetoni ja Mokoma-yhtyeen luotsaama Sakara Records ovat solmineet levytyssopimuksen. Sakara Records julkaisee Teräsbetonin neljännen studioalbumin loppuvuodesta 2010. Vielä nimeämättömän albumin äänitykset alkavat loppukesästä tuottaja Hiili Hiilesmaan johdolla Hämeenlinnassa.

Teräsbetoni palaa pitkittyneeltä tauolta tositoimiin uusia ideoita ja intoa puhkuen. Uusia kappaleita yhtye on ehtinyt kirjoittaa jo yli parikymmentä ja Teräsbetoni-leirissä materiaalin uskotaan toimivan niin levylautasella kuin esiintymislavoillakin.

”Hengenvetotaukomme pitkittyi yhteistyökumppaneita selvitellessä, mutta lopussa seisoo vähintäänkin kiitos. Uusi, hyvähenkinen diili vaikuttaa varmasti positiivisesti bändin kaikkiin tuleviin toimiin. On kunnia kuulua samaan rosteriin usean Suomimetallin kärkibändin kanssa, eikä yhteistyö Sakaran kanssa jättäne kylmäksi hyvästä hevistä kiinnostuneita.”, Teräsbetonin kitaristi Vili Rantanen uskoo.

Sakara Recordsin huomio kiinnittyi Teräsbetoniin jo bändin uran alkuvaiheessa.

”Olisin halunnut Teräsbetonin Sakaralle vuonna 2004 bändin ensimmäisen demon kuultuani, mutta silloin vastaperustetun yhtiömme paukut olivat kiinni Mokomassa ja Stam1nassa. Olen iloinen ja huojentunut, että pitkään kypsytelty yhteistyömme pääsee viimein alkamaan.”, kertoo Sakara Recordsin Tuomo Saikkonen.

Teräsbetoni sai alkunsa vuonna 2003, kun pirkanmaalaiset laulaja-basisti Jarkko Ahola ja kitaristit Vili Rantanen sekä Arto Järvinen yhdistivät suomen kielen perinteikkääseen melodiseen metalliin. Rumpali Jari Kuokkanen täydensi kokoonpanon pian bändin syntysanojen jälkeen. Teräsbetoni levytti Warner Musicille kolme albumia, joista ensimmäinen, Metallitotuus, myi platinaa. Seuraavat albumit Vaadimme metallia sekä Myrskyntuoja ovat molemmat ylittäneet kultalevyrajan. Teräsbetoni tuli tutuksi koko Suomen kansalle, kun bändi edusti kotimaataan Belgradin Euroviisujen finaalissa vuonna 2008.

Mokoma-yhtyeen jäsenet perustivat Sakara Recordsin vuonna 2003 oman musiikkinsa julkaisukanavaksi saatuaan lähtöpassit monikansalliselta levy-yhtiöltä. Sittemmin tamperelaisyhtiö on kasvanut yhdeksi merkittävimmistä suomalaisista riippumattomista levy-yhtiöistä. Raskaaseen musiikkiin erikoistuneen Sakaran artistikatraaseen kuuluvat Mokoman lisäksi mm. Stam1na, Rytmihäiriö, Diablo, YUP, FM2000 ja nyt viimeisimpänä Teräsbetoni.

Promokuvat: www.terasbetoni.com/index.php?s=13&l=fi&iCat=11

Kotisivut: www.terasbetoni.com

Sakara Records: www.sakararecords.com

Lisätiedot & haastattelut:
TOMMI MUHLI / Playground Music Finland
e-mail: tommi@playgroundmusic.com
puh: 044 5400 486