Stam1nan menestyksekäs vuosi huipentui kahteen Emmaan

28.2.2011

Lemiläisen metalliorkestesterin Stam1nan menestyksekäs vuosi sai arvoisensa päätöksen lauantaina järjestetyssä Emma Gaalassa. Helmikuussa 2010 julkaistu yhtyeen neljäs albumi, Viimeinen Atlantis, palkittiin tänä vuonna 25 vuotta täyttäneessä juhlagaalassa vuoden metallialbumina. Metalli-Emman lisäksi Stam1na sai treenikämpälle vietäväksi vuoden parhaan yhtyeen palkinnon.

Stam1nan Viimeinen Atlantis -albumi nousi ilmestyttyään Suomen virallisen albumilistan kärkeen ja pysyi korkeimmalla sijalla kaksi perättäistä viikkoa. Kultaa myynyt albumi on pärjännyt hyvin maamme musiikkimedian vuosiäänestyksissä ollen mm. Soundin ja Rumban vuoden kotimainen albumi. Metallimusiikkiin erikoistuneen Inferno-lehden toimitus äänesti myös albumin vuoden parhaaksi. Viimeinen Atlantis on kulutuskriittisen teemansa johdosta palkittu myös ympäristöpalkinnolla.

Stam1na putsasi pöydän myös Kaapelitehtaalla 19.2. järjestetyissä Finnish Metal Awardseissa. Viimeinen Atlantis äänestettiin metallifanien toimesta vuoden parhaaksi albumiksi, Stam1na vuoden yhtyeeksi ja Antti Hyyrynen vuoden parhaaksi vokalistiksi. Yhtyeen viime vuoden saavutuksiin kuuluu edellisten lisäksi voitto MTV Europe Music Awardsien ”Best Finnish Act” –sarjassa.

”Onhan tämä ihan uskomatonta. Viimeisen Atlantiksen saama positiivinen palaute ja sitä seurannut pyöritys ollut aivan käsittämätöntä kaikilla mittareilla mitattuna. Vaikeahan tästä on lähteä laittamaan paremmaksi, mutta ei tämä tähän jää. Uusia biisejä on jo kirjoitettu hyvä määrä ja studiosessiotakin on koitettu mahduttaa kalentereihin. Helvetillistä räminää on luvassa ja meillä on edelleen sanamme sanottavana siitä missä tilassa maailma makaa”, kertoo yhtyeen laulaja-kitaristi Antti Hyyrynen.

Stam1na allekirjoitti levytyssopimuksen Mokoma –orkesterin luotsaaman Sakara Recordsin kanssa vuonna 2004 ja julkaisi yhtyeen nimeä kantavan debyyttialbuminsa vuoden 2005 maaliskuussa. Yhtyeen toinen albumi Uudet Kymmenen Käskyä (2006) myi kultaa ja palkittiin Metalli-Emmalla. Stam1nan kolmas albumi Raja nousi Suomen virallisen albumilistan ykköspallille ilmestyessään vuonna 2008, ja rikkoi myös kultalevyrajan.

Ennen uuden albumin valmisteluja Stam1na siirtää karavaaninsa takaisin tien päälle ja aloittaa kevätkiertueensa Lappeenrannasta 5. päivä toukokuuta. Viimeisen Atlantiksen tarina jatkuu osoitteessa: http://www.facebook.com/pages/Viimeinen-Atlantis/181682113976

JA TÄHÄN HALUAISIN VIELÄ LISÄTÄ ETTÄ -kevätkiertue 2011:

5.5. Lappeenranta, Wiltsu
6.5. Helsinki, DOM-Helsinki
7.5. Kouvola, House Of Rock
13.5. Oulu, 45-Special
14.5. Oulu, 45-Special
20.5. Lohja, Lohi
21.5. Tampere, Klubi
26.5. Jyväskylä, Lutakko
27.5. Mikkeli, Bar & Night Vaakuna
28.5. Kuopio, Henrys Pub

http://www.stam1na.com
http://www.sakararecords.com

Lisätiedot ja haastattelut:

Tommi Muhli / Playground Music Bam
tommi@playgroundmusic.com
0445400486