Mokoma aloittaa akustisen albumin äänitykset Jarkko Martikaisen johdolla

23.6.2011

Energisenä tukanpiiskajana tunnettu suomenkielisen metallin kärkinimi Mokoma hyppää kauas tutulta hiekkalaatikolta, kun yhtye aloittaa akustisen albumin äänitykset elokuun alussa. Marraskuussa julkaistava albumi pitää sisällään akustisia sovituksia tutuista Mokoma-kappaleista. Levylle sävelletään myös yksi täysin uusi kappale.

”Olemme soittaneet akustisia tulkintoja kappaleistamme erinäisissä kissanristiäisissä jo muutaman vuoden ajan. Ihmiset ovat keikkojen jälkeen kyselleet akustista levyä sen verran hanakasti, että rohkaistuimme lopulta tarttumaan akkareihin oikein tositarkoituksella”, Mokoman kitaristi Tuomo Saikkonen kertoo.

Viime huhtikuussa Mokoma täytti Tavastian parvea myöten uteliasta faneista, joita hemmoteltiin täysin akustisella keikalla. Yleisön lämmin vastaanotto oli käsin kosketeltavissa.

”Akustinen soittaminen on niin kaukana varsinaisesta leipälajistamme, että projekti tuntuu samaan aikaan sekä hyvin innostavalta että pelottavalta. Luotamme kuitenkin siihen, että sävellykset ja etenkin Markon tekstit pääsevät tässä muodossa tuoreella tavalla esiin”, Saikkonen jatkaa.

Albumin tuottajaksi valikoitui YUP-yhtyeessä tunnetuksi tullut Jarkko Martikainen, joka on soolourallaan ansioitunut akustisen musiikin tekijänä. Martikainen on tuottanut myös Samuli Putron sooloalbumit. Mokoman akustinen albumi äänitetään Tampereen Sound of JJ –studiolla perinteisen menetelmin analogisesti.

Mokoman edellinen albumi, Sydänjuuret, julkaistiin keväällä 2010. Kyseessä oli yhtyeen kolmas kultalevy ja Suomen virallisen albumilistan ykköspaikka peräkkäin. Näiden lisäksi myös ”Viides vuodenaika” EP sekä ”Mokoma DVD” ovat myyneet kultaa ja vieneet ykköspaikat virallisilla myyntilistoilla.

Mokoma tekee vielä muutamat isot keikat kesällä ennen studioon siirtymistä, ja akustisen albumin julkaisukiertue starttaa loppuvuodesta.

23.06. Himos Festival, Jämsä
16.07. Tammerfest, Tampere
22.07. Saimaa Open Air, Lappeenranta
28.07. Klubi, Turku (DBTL jatkoklubi)
29.07. Ravintola Kallio, Äänekoski
30.07. Rockcock, Kuopio
06.08. Porispere, Pori
12.08. Musta Kynnys, Jyväskylä
13.08. Raunio Rock, Kajaani

www.mokoma.com
facebook.com/mokomamusic

Promokuvat: www.mokoma.com/media/

Levy-yhtiö:
Sakara Records

Haastattelupyynnöt:
Liina Rislakki, Sony Music
Email. liina.rislakki@sonymusic.com
Tel. 0207-421 531