OULULAINEN APINA YHDISTÄÄ RÄPIN JA METALLIN

5.12.2014

Bändi kiinnitetty Sakara Recordsille, debyyttialbumi ilmestyy keväällä 2015

Kuuntele ensimmäinen single Kohu

”Apina ei hiihdä perässä, Apina avaa latua.”

Apina © Sami JämsénRäppiä ja metallia yhdistelevä Apina julkaisi tänään debyyttialbuminsa ensimmäisen singlen, Kohu. Katso kappaleen musiikkivideo tästä: (hyperlinkki) Yhtyeen debyyttialbumi Infektiko ilmestyy keväällä 2015.

Oululainen Apina perustettiin vuonna 2010. Omalaatuinen räpin ja metallin yhdistelmä herätti kiinnostusta heti yhtyeen alkutaipaleella ja huolella tehdyt demot toivat maininnat mm. Soundin ja Infernon kuukauden demobändinä. Apina kiinnitettiin Sakara Recordsille syksyllä 2014, kun yhtye oli jo aloittanut työstämään debyyttilevyään.

Apinan kaltaista orkesteria ei ole toista. Jätkät saavat kaksi toisilleen näennäisesti vierasta musatyyliä lyömään sopuisasti kättä ja lopputulos on häkellyttävän luontevan kuuloinen. Apina on selvästi sinut esittämänsä asian kanssa”, kommentoi Sakara Recordsin Marko Annala.

Groovaavien komppien, puhelaulun ja alavirekitaroiden hallitessa Apinan sointia, olisi helppoa niputtaa yhtye 90-luvun aikalaisten Kornin ja Rage Against The Machinen jälkeläiseksi. Vaikka nämäkään yhtyeet eivät ole bändille vieraita, hipaistaisiin tässä vain osaa totuutta; Apinan oma ääni muotoutuu vahvasta sävelmateriaalista, isoista riffeistä ja kyvystä yhdistää suomiräpin keinovalikoima metalliin tavalla, jota ei ole ennen kuultu. Apina ei hiihdä perässä, Apina avaa latua.

Bändin kappaleet kiinnittyvät voimakkaasti ympäröivään yhteiskuntaan. Jo nimi Apina ottaa kantaa ihmisen taantumiseen evoluution polulla. Voimakkaan poliittisuuden sijaan yhtye pyrkii nostamaan esiin epäkohtia ja kuvaamaan hämärään jääviä, synkkiäkin näkökulmia.

Debyyttialbumi Infektiko julkaistaan keväällä 2015.

Haastattelut:

Katja Vauhkonen / Sony Music, katja.vauhkonen@sonymusic.com , puh. 0207 421 500

Keikat: 

Ari Koskinen / Fullsteam Agency , ari@fullsteam.fi, puh. 0400 808952

Levy-yhtiö:

Sakara Records / info@sakararecords.com, puh. 0400 252 756

Jakelu:  

Sony Music Finland