MOKOMAN UUSI SINGLE ILMESTYI TÄNÄÄN

16.1.2015

Yhtyeen kymmenes albumi Elävien kirjoihin ilmestyy 6. helmikuuta

Metalliyhtye Mokoma julkaisee uransa kymmenennen studioalbuminsa, Elävien kirjoihin, 6. helmikuuta.  Tänään on julkaistu levyn ensimmäinen single, Sinne missä aamu sarastaa. Katso tuore musiikkivideo täältä:

Sinne missä aamu sarastaa-single

Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=2-XPvK0NHDQ
Spotifyssä: http://spoti.fi/1x8C2Ri
iTunesissa: http://bit.ly/1BzXmnU

Laulaja Marko Annala oli viime syksynä Pohjan kylässä sanoittamassa albumia, jonka lyyriseksi teemaksi valikoitui masennus ja mielen hyvinvointi. Singlen syntyä Marko avaa seuraavasti: ”Olin viime syksyllä kaksi viikkoa Pohjan kylässä mökillä sanoittamassa EK:ta. Se on kohtuullisen pitkä aika olla yksin ja tonkia omaa sisustaan, etenkin kun aihe oli näin raskas, ja jouduinkin välillä suorastaan pakokauhun valtaan muistellessa edeltävää kahta vuotta. Yksi yö jäi nukkumatta, sillä pelotti omat ajatukset niin paljon että uskalsin sulkea silmät vasta aamulla kun oli valoisaa. Tämän yön jälkimainingeissa syntyi Sinne missä aamu sarastaan teksti.”

Elävien kirjoihin -albumi äänitettiin Hämeenlinnassa Sound Supreme -studioilla Janne Saksan johdolla, ja sen miksasi Jens Bogren maineikkaalla Fascination Street -studiolla Ruotsissa. Bogrenin soundia kuullaan mm. Opethin, Arch Enemyn ja Kreatorin levyillä.

Yhtyeen Kunnon musaa 2015 -kiertue starttaa Radio Rock-risteilyltä 31. tammikuuta. Levyn virallinen julkaisukeikka on Helsingin Tavastiaklubilla 6. helmikuuta. Mokoma esintyy julkaisuviikonloppuna 7. helmikuuta Oulun Jäähallissa. Radio Cityn kanssa yhteistyössä järjestetyssä tapahtumassa esiintyy myös Stam1na, Turmion Kätilöt sekä Apina. Katso kaikki keikat täältä: http://www.mokoma.com/keikat/

Mokoman  yhdeksästä pitkäsoitosta kolme (Sydänjuuret, Kuoleman Laulukunnaat, Luihin ja ytimiin) on myynyt kultaa. Vuodesta 2006 lähtien kaikki Mokoman pitkäsoitot ovat nousseet julkaisunsa jälkeen virallisen listan paalupaikalle. Näiden lisäksi myös Viides vuodenaika -EP sekäMokoma -DVD ovat myyneet kultaa ja vieneet ykköspaikat virallisilla myyntilistoilla. Yhteensä Mokoman äänitteitä on myyty kaiken kaikkiaan lähes 110 000 kappaletta.

Elävien kirjoihin julkaistaan 6. helmikuuta Suomessa. Albumi ilmestyy myös Japanissa Sony Musicin kautta 10. helmikuuta.

Kunnon musaa 2015 -kiertue

la 31.01. Radio Rock-risteily, Helsinki
pe 06.02. Helsinki, Tavastia
la 07.02. Oulu, Energia-Areena
pe 06.03. Pori, Bar Kino
la 07.03. Turku, Klubi
pe 13.03. Tampere, Yo-talo
la 14.03. Old Cock, Lappeenranta
pe 20.03. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
pe 27.03. Jyväskylä, Lutakko
la 28.03. Kuopio, Kuopio-halli

www.mokoma.com

www.facebook.com/mokomamusic

http://instagram.com/mokomaofficial

 

Haastattelut:
Katja Vauhkonen / Sony Music, katja.vauhkonen@sonymusic.com , puh. 0207 421 591


Keikat:

Hannu Korhonen / Dex Viihde, hannu.korhonen@dexviihde.fi, puh. 0440 647 908


Levy-yhtiö:

Sakara Records / info@sakararecords.com, puh. 0400 252 756

Jakelu:
Sony Music Finland, www.sonymusic.fi