STAM1NA PAINUU STUDION UUMENIIN

16.9.2015

Seitsemäs albumi ilmestyy alkuvuodesta 2016

Albumin tuottaa Janne Joutsenniemi, miksaajaksi valikoitui Jens Bogren

Lemiläinen metalliyhtye Stam1na starttaa lokakuussa uuden albumin studiosessiot. Yhtyeen seitsemäs pitkäsoitto ilmestyy alkuvuodesta 2016. Tuottajaksi albumille projektinimeltään ”A” valikoitui Janne Joutsenniemi. Yhtyeen ja Joutsenniemen tiet kohtasivat jo vuonna 2008, kun hän tuotti Stam1nan Raja-albumin.

Levymoguli Saikkonen kysyi alkuvuodesta salaperäisesti, kiinnostaisiko vielä tuottajan hommat, joku nouseva Lemiläisjoukkio oli maininnut nimeni seuraavan levyn juonia punoessaan. Noh, harkittuani asiaa rauhassa noin nanosekunnin verran, vastasin lopulta myöntävästi. Kävin loppukesästä bändin treeniksellä morjenstamassa ukkoja ja diggailemassa uusia biisejä, ja kyllä täytyy sanoa, että odotan innolla päästä taas studioon heidän kanssaan, sen verran vahvaa materiaalia on luvassa. Stam1nalla on tunnistettava oma soundi, mutta bändi haastaa itsensä ja kuulijansakin jokaisella levyllään, arvostan tätä suuresti heissä, ja siksi onkin suuri kunnia olla taas mukana remmissä!”, Joutseniemi tunnelmoi.

Tulevan albumin miksaa ruotsalainen Jens Bogren. Miehen käden jälkeä on kuultu mm. Opethin, Kreatorin, Soilworkin ja Arch Enemyn albumeilla. Levy äänitetään itäisessä Suomessa, lehmolaisella SF Sound-studiolla.

Levyllä roiskitaan sävyjä tulevasta. Digitaalisuus sekä yhdistää että erakoi ihmistä. Edelleen yksi suurimmista heikkouksistamme on taipumuksemme olla taivuteltavissa puheen ja spektaakkelien edessä. Taikausko jyllää, päitä sahataan irti ja selfie on passi pilvipalveluun. Tallennamme albumillisen kauhukuvaa”, kuvailee Antti Hyyrynen tulevan albumin sisältöä.

Tarkempaa infoa albumista ja mahdollisista keikoista tulossa tuonnempana.

www.stam1na.com
www.facebook.com/stam1naOfficial
http://instagram.com/lemin_stam1na

Haastattelut:
Katja Vauhkonen / Sony Music, katja.vauhkonen@sonymusic.com , puh. 0207 421 500

Keikat:
Ari Koskinen / Fullsteam Agency , ari@fullsteam.fi, puh. 0400 808952

Levy-yhtiö:
Sakara Records / info@sakararecords.com, puh. 0400 252 756