STAM1NAN ELOKUUTIO ON ILMESTYNYT

21.3.2016
“Stam1na on tehnyt näin älykkäästä musiikista maansa suosituinta metallia.” 5/5, Soundi
”Stam1na on Elokuutiolla paremmassa iskussa kuin mitä se on ollut kertaakaan sitten kymmenen vuoden takaisen kakkosalbuminsa.” 10/10, Imperiumi.net
Lemiläisen metalliyhtye Stam1nan uusi pitkäsoitto Elokuutio julkaistiin tänään. Vahvasti tarinallisen albumin tuotti Janne Joutseniemi ja sen miksasi ruotsalainen Jens Bogren. Miehen käden jälkeä on kuultu mm. Opethin, Kreatorin, Soilworkin ja Arch Enemyn albumeilla. Levyllä vierailee mm. Amorphis-yhtyeen Tomi Joutsen.
Yhtyeen seitsemännen albumin tragediamuotoisessa tarinassa Elokuutio manipuloi ihmismieliä. ”Elokuutio on lähitulevaisuudessa kotiportaillemme ilmestyvä uutuus. Se on itsetietoinen ja ilmainen. Se elää ja on olemassa vain yhteisön ylläpitämänä, videoissa ja valokuvissa. Se lisääntyy jakautumalla. Elokuutio kertoo meille keitä me olemme, miltä me näytämme ja ketkä ovat vihollisemme. Elokuutio on valhe”, kuvailee sanoittaja Antti ”Hyrde” Hyyrynen.
Albumin arvioi mm. musiikkilehti Soundi antaen arvosanaksi täydet 5/5. ”Stam1na ei ole millään rintamalla mennyt siitä, missä aita on matalin, ja ratkaisujen omaperäinen eleganssi tuntuu vain syvenevän joka levyllä. Siitä huolimatta bändin suosio ei muuta kuin kasvaa. Se on jo itsessään ainutlaatuinen saavutus”, hehkuttaa Soundin Salla Harjula.
Myös metallimedia Imperiumi.net antoi levylle täyden kympin. ”Elokuution kaltaisia rajoja rikkovia, edistyksellisiä ja sanomassaan poikkeuksellisen oivaltavia ja purevia levyjä julkaistaan harvoin. Albumi on älykkyydellään ja ovelalla sanataiteellaan antiteesi musiikkimaailmaankin yhä lisääntyvissä määrin tarttuneelle pinnallisuudelle ja kertakäyttöisyydelle”, kirjoittaa Imperiumi.netin Taavi Lindfors.
Moninkertainen Emma-voittaja Stam1na tekee keväällä albuminsa tiimoilta ainoastaan kolme keikkaa Suomessa Sakara Tour 2016 pääesiintyjänä. Menestyksekäs Sakara Tour -kiertuekonsepti nousee huhtikuussa klubeilta areenaluokkaan, kun Stam1na, Mokoma ja Diablo valloittavat Lappeenrannan Holiday Club Saimaa Arenan 9. huhtikuuta, Espoo Metro Areenan 16. huhtikuuta ja Oulun Energia Areenan 30. huhtikuuta.
Elokuutio:
Levykauppa ÄXstä: http://bit.ly/1SM7C6m
Haastattelut:
Katja Vauhkonen / Fullsteam Management, katja@fullsteam.fi, puh. 040 747 9933
Keikat:
Ari Koskinen / Fullsteam Agency , ari@fullsteam.fi, puh. 0400 808952
Levy-yhtiö:
Sakara Records / info@sakararecords.com, puh. 0400 252 756
Jakelu:
Sony Music Finland