METALLIYHTYE MOKOMAN UUSI SINGLE JULKAISTIIN TÄNÄÄN

29.3.2018

”pois täältä jonnekin
jossa kukaan ei omista ketään
jossa raja on tuntematon sana
jossa valta ei merkitse mitään
pois ilman pilaajista
syrjään puheista lipevistä
kauas luomakunnan kruununkantajista
roikkuvista elimistä”

Kuuntele Kepeät mullat tästä

Kotimaisen metallin kärkikastiin kuuluvan Mokoman uusi albumi on valmis. Yhtyeen kymmenes pitkäsoitto Hengen pitimet julkaistaan 25. toukokuuta sekä Suomessa että Japanissa. Ensimmäinen single Kepeät mullat julkaistiin tänään.

”Kepeät mullat kappaleessa huoli elinympäristön muuttumisesta kasvaa peloksi ja lopulta ollaan valmiita hautaamaan kaikki rakas, sillä pelon mukana kuolee toivo”, kertoo sanoittaja Marko Annala

Kappaleen on säveltänyt kitaristi Kuisma Aalto”Markon uran parhaimpiin kuuluva teksti löi ilmat pihalle kertakuulemalta. Ja vaikka tekstin merkitys on moninaisempi, lapsen kuolema on metaforista raskain, ja pysäyttää niille sijoilleen. Kappaleen kertosäkeessä kuultava synkkä ja kaihoisa, mutta ehkä hieman toiveikaskin melodia on soinut päässäni säännöllisesti vuosien ajan, eikä se ole jättänyt rauhaan. Melodian sinnikkyys palkittiin, ja nyt Mokoma kasvatti melodian ympärille väkevän biisin. 

Hengen pitimet -albumi on äänitetty Hämeenlinnassa Janne Saksan johdolla Sound Supreme-studioilla. Albumin miksasi ruotsalainen Jens Bogren (mm. Opeth, Amon Amarth, Kreator). Bogren vastasi myös kolme vuotta sitten julkaistun Elävien kirjoihin-albumin äänimaailman viimeistelystä.

Mokoma juhlii Hengen pitimet-albumiaan julkaisupäivänä 25. toukokuuta Japanissa headliner-keikalla Tokion Space ODD-klubilla. Albumi julkaistaan samana päivänä myös Japanin markkinoilla Marquee Avalon levy-yhtiön kautta. Yhtyeen menestys Japanin markkinoilla on ollut nousujohteinen jo vuosia.

Oman Sakara Records -levy-yhtiönsä kautta musiikkiaan julkaiseva Mokoma on julkaissut yhdeksän studioalbumia (plus kaksi akustista albumia), joista viisi on kivunnut suoraan Suomen Virallisen Listan ykkössijalle. Useita kultalevyjä saavuttanut yhtye on kasvanut vuosien aikana suomenkielisen metallin ykkösnimeksi.

 

Keikat:

19.05. Radio Rock Risteily
25.05. Tokio, Space ODD
01.06. Jyväskylä, Lutakko
02.06. Turku, Apollo
08.06. Hyvinkää, Rockfest
09.06. Tampere, South Park
28.06. Seinäjoki, Provinssi
29.06. Seinäjoki, Provinssi
30.06. Helsinki, Tuska Open Air Metal Festival
13.07. TBA
20.07. Laukaa, John Smith – Rock Festival
03.08. Pori, Porispere
04.08. Mikkeli, Jurassic Rock Festival
11.08. Iisalmi, Runnirock

 

www.mokoma.com
www.facebook.com/mokomamusic
http://instagram.com/mokomaofficial

 

Haastattelut & lisätiedot:
Katja Vauhkonen / katja@fullsteam.fi, puh. 040 747 9933

Keikat:
Hannu Korhonen / hannu.korhonen@dexviihde.fi, puh. 0440 647 908

Levy-yhtiö:
Sakara Records / info@sakararecords.com, puh. 0400 252 756

Jakelu:
Sony Music Finland, www.sonymusic.fi