STAM1NAN UUSI ALBUMI NOVUS ORDO MUNDI JULKAISTIIN TÄNÄÄN

26.2.2021
Kuuntele odotettu albumi tästä

Yhtye juhlistaa yhdeksännen albuminsa julkaisua striimikeikalla 5. maaliskuuta 

Metalliyhtye Stam1nan odotettu uusi albumi, Novus Ordo Mundi, on julkaistu tänään. 
Albumin kannessa on spiraali. Levy on täten joko syvyyksiin syöksyvä tai vaihtoehtoisesti ylös katsojan silmille roiskahtava ryöppy pinnan alle hukkuneita puhumattomuuksia. Pitkäsoittomme käsittelee riippuvuuksia, kipua ja välillä jopa kafkamaista transformaatiota. Itsetietoista ja tiedostavaa huumoria. Stam1nan yhdeksäs levy on herätysliike nyrkiniskuna etuhampaisiin”, kuvailee Antti Hyyrynen.

Stam1na palaa sävykkään Taival-albuminsa jälkeen juurilleen, kun tuottajan pallille istahti kymmenen vuoden tauon jälkeen bändin alkuaikojen luottomies Miitri Aaltonen. Miitrin kädenjälkeä kuultiin neljällä ensimmäisellä albumilla, viimeksi siis platinaan yltäneellä Viimeinen Atlantis -levyllä. Raja-albumilla Miitri vastaa miksauksesta. Uusi albumi äänitettiin pääosin Hollolan Petrax-studioilla ja sen masteroi Svante Försback. 

Novus Ordo Mundi-albumilla kuullaan myös vierailijoita: mm. Memento Mori-kappaleella laulaa Swallow The Sun-yhtyeen keulakuva Mikko Kotamäki. Kriittinen massa-kappaleen sanoituksista vastaa palkittu kirjailija Tiina Raevaara.
Sain Antti Hyyrysen sanoituspyynnöstä hyvin kiinni, kärsimme ilmeisesti samasta maailmantuskasta: ihminen on empaattinen ja kekseliäs laji, mutta silti tuhoamme toisia lajeja ja ympäristöä kiihtyvällä tahdilla. Tarinaan yhdistyi toteemieläimeni eli koira, jonka tehtävä on edustaa kaikkia ihmiskunnan hyväkseen käyttämiä eläimiä ja huutaa totuus päin kasvojamme”, kertoo Raevaara. 

Yhtye teki alkuvuodesta listahistoriaa albumin ensimmäisen singlen, Sirkkelin, noustessa Spotifyn listalle sijalle viisi. Sijoitus on Stam1nan korkein Spotify-sija uransa aikana.

Stam1na juhlistaa yhdeksännen albuminsa Novus Ordo Mundin julkaisua striimikeikalla. Bändi soittaa uuden albumin kokonaisuudessaan suorassa lähetyksessä 5. maaliskuuta klo 20 alkaen. Mahdollisissa encoreissa saatetaan kuulla lisäksi muutama vanhempi keikkaklassikko.
Koronavirus pakotti meidät siirtämään Novus Ordo Mundi -albumin kevätkiertuetta, mutta halusimme silti juhlistaa uusinta tuotostamme soittamalla sen läpi livenä faneille ympäri Suomea ja maailmaa. Treenikämppä-henkisen liven lisäksi streamissa nähdään myös aiemmin julkaisematonta behind the scenes -materiaalia ja myös katsojat pääsevät osallistumaan lähetykseen. Ruksatkaa kalentereihin 5.3 perjantaille NOM ja liittykää seuraamme Novus Ordo Mundi albumin ensimmäiseen livesoittoon!”, kommentoi basisti Kai-Pekka Kangasmäki.

Liput keikalle myy www.levykauppax.fi   Novus Ordo Rundi Pe 28.05.2021 Lutakko, Jyväskylä
La 29.05.2021 Lutakko, Jyväskylä
Su 30.05.2021 Tavastia, Helsinki
Ma 31.05.2021 Tavastia, Helsinki
 
Pe 28.01.2022 Tampere, Pakkahuone
La 29.01.2022 Kuopio, Sawohouse Underground
Pe 04.02.2022 Oulu, Tullisali
La 05.02.2022 Nivala, Tuiskula
Pe 11.02.2022 Turku, Logomo
La 12.02.2022 Lahti, Finlandia klubi

www.stam1na.com 
Haastattelut, lisätiedot & management:Katja Vauhkonen / Fullsteam Management, katja@fullsteam.fi, puh. 040 747 9933  Keikat: Ari Koskinen / Fullsteam Agency , ari@fullsteam.fi, puh. 0400 808952