STONED STATUES HEITTÄÄ KUULIJAN VAIHTOEHTOMETALLIN RAIKKAASEEN PÄÄTYYN

12.11.2021
Sakara Recordsin tuorein kiinnitys, Stoned Statues, julkaisee tänään ensimmäisen singlensä nimeltään Demento. Kappale on yhtyeen sävellys ja sanoista vastaa Jenna Kosunen. Dementon on äänittänyt Jere Isberg, miksannut Miitri Aaltonen ja masteroinut Mika Jussila.Stoned Statuesin tarina starttasi vuonna 2019,  kun lapsuudesta asti yhdessä musiikkia tehneet 22-vuotiaat Allu Tanskanen ja Markus Hakala tapasivat ikätoverinsa Jenna Kosusen Ahlmanin musiikkilinjalla Tampereella. Jo trion toisissa treeneissä syntyi ensimmäinen single, Demento. ”Demento oli eka biisi joka me kirjotettiin ja vedettiin laulujen kanssa treeniksellä. Se syntyi nopeasti ja yllätti koko jengin. Tästä seurasi intensiiviset pari kuukautta, jonka aikana sävellettiin debyytin muut biisit valmiiksi”, kommentoi yhtye. ”Lauloin ekan kerran Dementon bänditreeneissä ja jännitin tilannetta niin paljon etten tajunnu katsoa mun taakse kun Markus ja Allu rokkas sitä ihan täysiä ja vähän tipahti biisin jälkeen. Se tilanne on jäänyt tosi hyvin mieleen, koska siinä hetkessä ymmärsin että näiden ihmisten kanssa haluan lähtä tavottelemaan meidän yhteisiä unelmia”, fiilistelee laulaja-basisti Jenna Kosunen Yhtye treenasi tiiviisti ja alkoi buukkaamaan keikkoja itse ympäri Suomen. Lukuisten soitettujen iltamien jälkeen yhtye sai slotin Smuggler Rock -festivaaleilta, jossa yhtyeen keikka vakuutti paikan päällä olleen yleisön, muut esiintyvät artistit ja muutaman musiikkitoimittajan; puskaradion kautta saaman hehkutuksen kautta Sakara Records päätyi sainaamaan bändin nopeasti.Stoned Statuesin musiikki on yhdistelmä punk-asennetta ja alternative metallia tarttuvilla laulumelodioilla. Yhtyeen debyyttialbumi ilmestyy keväällä 2022 Sakara Recordsin kautta ja keikat myy Fullsteam Agency.

Keikat:
02.12.2021 Jyväskylä, Lutakko w/ Mokoma
04.12.2021 Helsinki, Tavastia w/ Mokoma
09.12.2021 Helsinki, Bar Loose w/ Everture, St.Aurora
10.12.2021 Seinäjoki, Rytmikorjaamo w/ Mokoma  
11.12.2021 Oulu, Teatria w/ Mokoma
17.12.2021 Kannus, Monari 


Stoned Statues on:Jenna Kosunen – laulu, basso
Markus Hakala – laulu, kitara
Allu Tanskanen – rummut
Haastattelut & info:
Katja Vauhkonen / katja@kvauhkonen.com

Keikkamyynti:
Fullsteam Agency, Ari Koskinen / ari@fullsteam.fi 

Levy-yhtiö:
Sakara Records