Diablon seitsemän vuoden julkaisutauon katkaiseva uusi albumi When All the Rivers Are Silent ilmestyy tänään

25.2.2022

Kuuntele albumi täältä: https://Diablo.lnk.to/WatrasdiabloFC

Tänään julkaistava When All the Rivers Are Silent -albumi päättää Diablon peräti seitsemän vuoden mittaiseksi venähtäneen julkaisutauon. Yhtyeen edellinen albumi Silvër Horizon julkaistiin vuonna 2015 ja sitä edellinen albumi Icaros ilmestyi vuonna 2008, joten seitsemän vuoden kierrosta levyjen välillä näyttää muodostuneen yhtyeelle tavaksi. Yhtyeen laulaja-kitaristi Rainer Nygårdilla on levyn julkaisun alla kaikkensa antanut olo.

”Miten pitäisi aloittaa, kun haluaisi vältellä niitä tavanomaisimpia latteuksia? Tässä se nelinpelimme tulos nyt kuitenkin lopulta on, ja haluaisin vilpittömästi uskoa, että tällä epistolalla potku myös kantaa päätyyn saakka”, Nygård kertoo.

”Levyn tuotannon loppusuoralla mentiin välillä pitkin laitoja ja käytiin nöyrästi polvillaankin, mutta nyt pientä etäisyyttä tapahtumiin ottaneena lienee kiitollisuus päällimmäisin tunne. Kaikki saatiin lopulta tinkimättä maaliin hienoa kansitaidetta myöden. Jatko on ylemmän käsissä, mutta Maire on nyt laskeutunut!”, mies jatkaa.

When All the Rivers Are Silent -albumilla Diablo suuntaa juurilleen meren äärelle, kitaristiparivaljakko Rainer Nygårdin ja Marko Utriaisen kotimaisemiin Kalajoelle. Levyllä yhtye ruoskii itseään säästelemättä ja kovempaa kuin koskaan ennen. Tarinoissa kynttilä palaa molemmista päistä, mutta taidot eivät riitä käsijarrun vetämiseen.  Albumilta on lohkaistu kolme singleä, vuonna 2019 ilmestynyt Grace Under Pressure, 2020 ilmestynyt The Extinctionist sekä nyt tammikuun lopussa julkaistu The Stranger

”Monenlaisten tunteiden kirjoahan tässä on viimeiset vuodet naarattu. Sitä kirvelevintä spektriä on sitten jäsennelty sen ihmeemmin suodattelematta näiden riimien muotoon. Ruori on pyörinyt ajoittain ihan holtittomasti, kun huomiotalouden lihamylly on ottanut kapteenista kunnon niskaperseotteen. Vaikka lopussa vähän lipsahtaakin jo toivon puolelle, niin kyllä niitä kafkamaisia irtiottoja joutuu silti henkilökohtaisissa karikokouksissa selittelemään vielä monet kerrat parhain päin”, Nygård kertoo.

Yhtye lähtee albumin julkaisun jälkeen kauan odotetulle Suomen kiertueelle. Kiertue kattaa yhteensä 14 keikkaa ja se starttaa Kuopion Sawohouse Undergroundista perjantaina 11.maaliskuuta.

The Stranger -singlen julkaisun myötä on kentältä alkanut kuulumaan yhä enenevissä määrin siunailua ja hyväksyvää supinaa. Paimenet lähtevätkin nyt liikkeelle nöyrin mutta päättäväisin mielin ja laitamme sitten tupailloissa tunteet resonoimaan. Viime kerrasta onkin jo aikaa”, Nygård toteaa. 

When All the Rivers Are Silent – Tour 2022

Pe 11.03.2022                              Sawohouse Underground, Kuopio

La 12.03.2022                              Pato Areena, Kouvola

To 17.03.2022                              Klubi, Tampere

Pe 18.03.2022                              Lutakko, Jyväskylä

La 19.03.2022                              Rytmikorjaamo, Seinäjoki

To 24.03.2022                              Tavastia, Helsinki

Pe 25.03.2022                              Finlandia – klubi, Lahti

La 26.03.2022                              Wilhelm Club & Bar, Mikkeli

Pe 01.04.2022                              Amarillo, Kotka

La 02.04.2022                              Apollo, Turku

Pe 15.04.2022                              Basso Club, Oulu

La 16.04.2022                              WS -Arena, Vaasa

Pe 29.04.2022                              Ravintola Kerubi, Joensuu

La 30.04.2022                              Tuiskula, Nivala

Diablo – When All the Rivers Are Silent (Sakara Records)

  1. The Well of Grief
  2. Unhola
  3. Grace Under Pressure
  4. Jack of All Mistakes
  5. Titan
  6. The Stranger
  7. The Extinctionist
  8. Shackles of Fear
  9. Parathon
  10. When the Rivers Are Silent

Diablo:

Rainer Nygård – laulu, kitara 

Marko ”Kuula” Utriainen – kitara 

Aadolf Virtanen – basso 

Heikki Malmberg – rummut 

www.facebook.com/diablobandofficial

www.instagram.com/diabloperkele

www.diabloperkele.com/

Kuvia: www.sakararecords.com

Lisätietoja:

Sami Rikala/Sony Music, Sakara

sami.rikala@sonymusic.com

Puh. 0400 766 879

Keikat:

Tiina Vuorinen/RedBerg Agency Oy

tiina.vuorinen@redberg.fi