STONED STATUES HEITTÄÄ KUULIJAN VAIHTOEHTOMETALLIN RAIKKAASEEN PÄÄTYYN

22.4.2022

Kuuntele tänään ilmestynyt debyyttialbumi ”Stoned Statues”

Harvoin tulee vastaan näin valmiita ja toimivia esikoislevyjä

5/5, Soundi

Yhtye nähdään kesällä Rockfestissä, Provinssissa, Tammerfesteillä, Qstockissa, Kuopiorockissa sekä Knotfestissä

Sakara Recordsin tuorein kiinnitys, Stoned Statues, julkaisee tänään debyyttialbuminsa Stoned Statues. Yhtyeen musiikki on yhdistelmä punk-asennetta ja alternativemetallia tarttuvilla laulumelodioilla. Albumin sävellyksistä vastaa koko yhtye ja sanoituksista laulaja-basisti Jenna Kosunen. Albumin on äänittänyt Jere Isberg, miksannut Miitri Aaltonen ja masteroinut Mika Jussila.

Levyltä kuulee sen, kun kolme tyyppiä erilaisista taustoista lyö päänsä yhteen ja alkaa luoda musiikkia. Kappaleet on raakoja, kauniita sekä mahtipontisia. Jokaisen omat musiikilliset vaikutteet ovat osa tätä levyä ja sen pohjalta syntyikin jotain aivan omalaatuista. Äänityksissä pidettiin huoli siitä että jälki olisi mahdollisimman luomua ja se janoinen raaka energia välittyisi kuulijalle”, kommentoi yhtyeen kitaristi Markus Hakala.

Stoned Statues tullaan näkemään 29. huhtikuuta Seinäjoen MARS-festivaaleilla Bar15:sta ja toukokuussa Helsingin On The Rocksissa (1.5.2022) sekä Tampereen Klubilla (5.5.2022). Kesällä yhtye keikkailee mm. Turun Knotfestissä, Seinäjoen Provinssissa, Oulun Qstockissa, Kuopiorockissa sekä Hyvinkään Rockfestissä.

Tuntuu hassulta että olemme soittaneet näitä kappaleita keikoilla jo yli kaksi vuotta mutta nyt levy on vihdoin konkreettisena teoksena maailmalla. Matka alkoi omakustanne projektista ja DIY toteutuksena tehdystä äänityksestä kavereiden kesken. Lopulta se päättyi jumalauta Sakara Recordsin kautta julkaisemiseen!”, yhtye fiilistelee. 

Debyyttialbumi sai tuoreessa Soundi-lehdessä täyden 5/5 -arvosanan; ”Bändin otteissa on voimaa, vimmaa, groovea, dynamiikkaa ja tarttuvuutta. Popahtava kertosäe voi vaihtua lennosta rushmaiseen progeiluun tai djent-jyystöön, mutta kaikki tapahtuu sulavasti ja luontevasti. Sävellys- ja sovituskynän terävyydestä kertoo myös se, että biisi kuin biisi toimisi myös instrumentaalina”, arvio Vesa Siltanen.

Keikat:

Pe 29.04. Seinäjoki, MARS-festivaali, Bar15

Su 01.05. Helsinki, On The Rocks 

To 05.05. Tampere, Klubi 

La 04.06. Hyvinkää, Rockfest

La 02.07. Seinäjoki, Provinssi

Pe 22.07. Tampere, Tammerfest (Klubi)

Pe 29.07. Oulu, Qstock

La 30.07. Kuopio, Kuopiorock

La 13.08. Turku, Knotfest