JARKKO MARTIKAINEN JULKAISEE YHDEKSÄNNEN SOOLOALBUMINSA SYKSYLLÄ

2.6.2023

Kuuntele tänään julkaistu Aurinko loistaa jälleen https://JarkkoMartikainen.lnk.to/Aurinkoloistaajalleen 

”Seuraava, syksyllä 2023 ilmestyvä albumi sisältää vain vähän sarkasmia saati itseruoskintaa.” – Jarkko Martikainen

Suomirockin legenda Jarkko Martikainen valmistelee tällä hetkellä yhdeksättä sooloalbumiaan. Tänään julkaistu kappale, Aurinko loistaa jälleen, on vielä nimeämättömän pitkäsoiton ensimmäinen single. Kuuntele kappale tästä.

”Aurinko loistaa jälleen on käsitykseni musiikillisesta idyllistä. Se ainakin haluaa olla pahasta puhdas laulu. Ihminen elää unelmoinnista – tai ainakin itse kuulun heihin, jotka tekevät niin. Levykokonaisuuden rakentaminen on yksi unelmoinnin toteuttamisen muoto. Se ottaa aikansa, mutta myös antaa paljon. Seuraava, syksyllä 2023 ilmestyvä albumi sisältää vain vähän sarkasmia saati itseruoskintaa. Olen halunnut keskittyä henkisten duurisointien etsintään ja sanallistamisessa veljeyden, toveruuden, rakkauden ja kiitollisuuden teemoihin. Minulle luontaisesti mukaan tulee lopulta mahtumaan kappaleita, jotka ilmentävät mainittujen teemojen varjoja sekä muutamia soraääniä myös. Syvä pyrkimys on silti ollut päätyä lopulta sille valoisammalle puolelle.

Tämä kappale sai alkunsa ystäväni Kaukon (=Röyhkä) kanssa tehdystä luonnoksesta. Rakentelin rauhassa sen pohjalta kotidemon. Kuulemanne sovitus mukailee hyvin pitkälle sitä, miten tuo edistämäni kotiäänitys soi. Kunniaa tulee kuitenkin antaa varsinkin heille, jotka toivat erityisosaamisensa ja omat persoonansa lauluun – ja tekivät siitä siten jotain enemmän kuin se ilman antiaan voisi millään olla. Janne Mathlin soittaa rumpuja, Anssi Salminen kitaraa, Jarkko Viinamäki koskettimia ja laulaa taustoja, Tero Hyväluoma tarjoilee kertosäkeiden jouset, Luis Herrero laulaa ja bassotaidetta luo Jussi Kinnunen, lapsuuteni (ja myös kaikkien sitä seuranneiden vuosien) idoli. Kiitän ja, arvatenkin, myös arvostan heitä paljon”, kertoo Jarkko Martikainen.


Jarkko Martikainen on tehnyt ja esittänyt musiikkiaan jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Musisoinnin lomassa hän on myös julkaissut kolme kirjaa, ”Pitkät piikit ja muita kertomuksia” (Like, 2005), ”Yhdeksän teesiä” (Like, 2008) ja ”Lihavia luurankoja, laulujen sanat ja tarinat” (Like, 2020). Vuodesta 2002 alkanut satunnainen tuottajan työ on tapahtunut muun muassa Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukauksen (”Rajaportti”- ja ”Kylmä tila” –albumit), Timo Rautiaisen soolotuotannon (”Sarvivuori” – ja ”Loppuun ajettu” –albumit) sekä Samuli Putron (”Elämä on juhla”– ja ”Älä sammu aurinko” -albumit) kanssa. Pitkäkestoisimman työnsä Martikainen on tehnyt YUP:n säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina: vuosina 1988 – 2018 yhtyetoiminta tuotti yhteensä 11 albumia, kaksi kokoelmalevyä ja historiikki dvd:n. Soolotuotantonsa Martikainen käynnisti vuonna 2004 ”Mierolainen” –albumilla. Syksyllä Sakara Recordsin kautta julkaistava pitkäsoitto on Martikaisen yhdeksäs. Järkähtämätöntä livesuosiota nauttiva Martikainen kiertää Suomea uuden musiikin siivittämänä jälleen ahkerasti.

Keikat:

la 10.6.2023, Äänekoski Äksön, Äänekoski
pe 30.6.2023,Haapavesi Folk Music Festival, Haapavesi
la 1.7.2023, Rauhalan Patio, Oulu
pe 7.7.2023, Rantakahvila Juho Kusti, Turku
pe 21.7.2023, Harjupaviljonki, Heinola
la 22.7.2023, Sawohouse / Garden Live, Kuopio
to 3.8.2023, Pyhätunturi, Pyhä Unplugged, Pelkosenniemi
pe 25.8.2023, Kulttuurikorjaamo, Kokkola
la 26.8.2023, Willa Sarwijoki, Kurikka
su 27.8.2023, Lutakon Lippa,Jyväskylä