Stam1nan Viimeinen atlantis kauppoihin 10. helmikuuta

19.1.2010

Suomalaisen vaihtoehtometallin kärkinimi Stam1na julkaisee neljännen albuminsa 10. helmikuuta. Viimeinen Atlantis -nimeä kantava albumi ammentaa aiheensa lopunajan teemoista ja sitä on ennakkoon kuvailtu Stam1nan progressiivisimmaksi albumiksi tähän asti. Albumin punaisena lankana kulkee tarina, jonka pyörteisiin yleisöä on johdateltu joulukuusta lähtien sosiaalisessa nettiseikkailussa osoitteessa www.viimeinenatlantis.fi.

Viime kesänä viisihenkiseksi kasvanut Stam1na työsti Viimeisen Atlantiksen yhdessä luottotuottajansa Miitri Aaltosen johdolla Lappeenrannan Astia-studiolla sekä yhtyeen rumpalin Teppo Velinin kotiin rakennetussa Kakefonia Studiossa viime vuoden lopun aikana.

Stam1nan edellinen albumi Raja ilmestyi vuonna 2008, ja rikkoi äskettäin 15 000 myydyn kappaleen kultalevyrajan. Myös sitä edeltänyt, Metalli-Emmalla palkittu, Uudet Kymmenen Käskyä -albumi on myynyt kultaa.

– Atlantiksen tarina, saaren ja kulttuurin kohtalo vilahteli maisemassa taajaan levyn kirjoittamisen aikoihin. Ei ollut vaikea tehtävä yhdistää lankoja menneiden kadonneiden kulttuurien ja tämän omamme välillä. Levyllä otin tavoitteeksi katsoa pois omasta navastani, nostaa katsetta hieman laajempaan vinkkeliin. Niin siellä tarinassa sitten kuljetaankin nopeasti, matalalta korkealle, vasemmalta oikealle, ja vauhtia riittää kuin Häkkisellä huumekuriirina, kertoo sanoituksista vastaava yhtyeen nokkamies Antti Hyyrynen.

– Viimeisen Atlantiksen nimeksi oli alun perin ehdolla Viimeinen äänite. Se heijasteli sitä samaa fiilistä, joka on jokaisen levyn kohdalla: tämän jälkeen ei varmasti ole enää mitään sanottavaa. Niin paljon kuraa ja hikeä tuli puristettua timanttiseksi helmeksi, että kyllä tässä lihaksia vieläkin pakottaa. Mutta liha tottelee käskyjä edelleen, kertoo juuri session jälkeiseltä toipumislomalta palannut Antti Hyyrynen.

Lihan kuuluukin olla tottelevaisessa kunnossa, sillä heti Viimeinen Atlantis -albumin julkaisun jälkeen Stam1na jalkautuu kevätkiertueelle.

Hulabaloo ulapalla -kevätkiertue 2010
12.2. Lappeenranta, Wiltsu
13.2. Helsinki, Tavastia
19.2. Kouvola, House Of Rock
20.2. Tampere, Pakkahuone
26.2. Vaasa, Hullu Pullo
27.2. Kauhajoki, Nummirock Klubi/Rav. Mims
4.3. Pori, Bar Kino
5.3. Lahti, Finlandia-Klubi
6.3. Salo Rockin`Hood
12.3. Jyväskylä, Lutakko
13.3. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
19.3. Forssa, Bar 54
20.3. Turku, Klubi
26.3. Mikkeli, Bar & Night Vaakuna
27.3. Kuopio, Henry’s Pub
1.4. Hämeenlinna, Sirkus
2.4. Helsinki, Nosturi
3.4. Eura, Osman Tupa
9.4. Varkaus, Z-One
10.4. Joensuu, Karjalantalon Kellari
16.4. Oulu, Club Teatria

(Muutokset ja lisäykset mahdollisia.)

Albumin raitalista, kansi ja julkaisuformaatit osoitteessa:
http://www.viimeinenatlantis.fi/kansi.html

Kotisivut: www.stam1na.com
Levy-yhtiö: www.sakararecords.com

Promokuva

LISÄTIEDOT & HAASTATTELUT:
Tommi Muhli / Playground Music Finland
tommi(at)playgroundmusic.com
03 260 32 29 tai 044 5400 486