Stam1nalle albumilistan kärkisija ja kultalevy

17.2.2010

Omaehtoista metallia takovan Stam1nan viime viikolla julkaistu neljäs studioalbumi, Viimeinen Atlantis, on noussut ensimmäisellä viikollaan virallisen albumilistan kärkeen. Stam1nan taakse listataistelussa jäivät muun muassa HIMin ja Ismo Alangon tuoreet albumit. Samaan hengenvetoon todettakoon, että albumi on myös ylittänyt myynnissä kultalevyyn oikeuttavan rajan.

Maapallon synkistä tulevaisuuden näkymistä aiheensa ammentavaa Viimeinen Atlantis -albumia on kuvailtu yhtyeen progressiivisimmaksi ja ylväimmäksi teokseksi tähän asti. Yhtyeen puhemies Antti Hyyrynen kommentoi vahvasti tarinamuotoon puetun albumin menestyskulkua tuoreeltaan seuraavasti:
”Jatkumohan on selkeä loppuunmyydyltä Tavastialta listaykköseksi. Kysymys kuuluu, kuinka ihmeellisen haastavaa ja vaikeaa musiikkia Stam1nan täytyy tehdä, että jatkossa välttyisimme tällaiselta mainstream-ilmiötä?! Tsunamimainen kiitosaalto kaikille yhtyeen faneille ja kannattajille.”
Stam1nan edellinen albumi Raja nousi virallisen albumilistan ykköspallille ilmestyessään vuonna 2008, ja rikkoi myös hiljattain kultalevyrajan. Myös sitä edeltänyt, Metalli-Emmalla palkittu, Uudet Kymmenen Käskyä -albumi on myynyt kultaa.