Jarkko Martikainen uskoo Sakaraan

22.2.2011

Jarkko Martikaisen seuraava sooloalbumi Usko julkaistaan 13.4.

Laulaja-lauluntekijä Jarkko Martikainen on solminut levytyssopimuksen Mokoma-yhtyeen perustaman Sakara Recordsin kanssa.

Yhteistyön ensimmäinen hedelmä on 13.4. ilmestyvä Usko-albumi, joka täydentää Rakkaus (2006) ja Toivo (2009) -albumeiden aloittaman trilogian. Kaikkiaan Usko on Martikaisen neljäs sooloalbumi; YUP-yhtyeen keulahahmona tunnetuksi tullut Martikainen debytoi omillaan vuonna 2004 Mierolainen-levyllä. Martikaisen ja Sakaran polut yhtyivät ensimmäisen kerran, kun Sakara kiinnitti YUP:n vuonna 2008, ja nyt yhteinen taival jatkuu Martikaisen soolotuotannon parissa.

— Levy-yhtiön ja lauluntekijän onnistuneen yhteistyön luominen ei ole aivan helppoa, ja siksi valinta tulee tehdä harkiten. Olen nyt tehnyt omani, ja olen iloinen siitä, että Sakaran miehet uskovat niin minuun kuin etenkin musiikillisiin tekemisiini, kommentoi usean levy-yhtiön kanssa urallaan työskennellyt Martikainen.

Sakara Records on tullut tunnetuksi nimenomaan metallin julkaisijana, ja akustisempaan ilmaisuun mieltyneen Martikaisen kiinnittäminen onkin selvä askel uuteen suuntaan. Repertuaarin laajentaminen kevyempään ilmaisuun ei kuitenkaan yhtiötä huoleta.

— Metallin parissa tarjonta on tällä haavaa niin geneeristä, että on mielekkäämpää julkaista pieteetillä tehtyä kiinnostavaa musiikkia kuin pitää genrerajoista kiinni, linjaa Sakaran Marko Annala.

Myös muut Sakaralaiset ovat innoissaan rajojen avaamisesta.

— Martikaisen kaltainen karismaattinen hahmo ja soitinarsenaaliltaan ilahduttavan poikkeava Äänioikeus on livenä kokemisen arvoinen yhdistelmä, olkoonkin, että tuplabasareita saisi olla hieman enemmän, komppaa Sakaran johtajistoon kuuluva Kuisma Aalto.

Usko-levyä ja sitä seuraavia keikkoja varten kasattuun Äänioikeus-ensembleen kuuluvat viulisti Sanna Salmenkallio, puhallintaiteilija Pepa Päivinen, kontrabasisti Hannu Rantanen, sellisti Riikka Lampinen ja lyömäsoittaja Sami Koskela. Orkesterin kokoajana ja johtajana toimii Usko-albumin sovituksista ja tuotannosta vastannut kitaristi Vellu Halkosalmi. Äänioikeuden muusikot ovat aiemmin vaikuttaneet mm. UMOn, Riku Niemi Orchestran, Helsingin kaupunginorkesterin, Edward Vesala Sound & Furyn, Värttinän ja Sielun Veljien riveissä. Virtuoosimainen kokoonpano mahdollisti levyn äänittämisen livenä, ja lopputuloksena on Martikaisen itsensä mukaan hänen uransa monipuolisin ja haastavin sooloalbumi.

www.jarkkomartikainen.fi
www.sakararecords.com

Lisätiedot ja haastattelut: Janne Airo, 050-3450777 (janne.airo(ät)gmail.com)

Promopyynnöt: Maria Salovaara / Playground Music BAM Oy (maria(ät)playgroundmusic.com)