Tervetuloa Sakaralle, Ikinä!

12.2.2016

Bändi ottaa julkaisupäivänä vastaan suoraa palautetta sinkusta Periscope-lähetyksessään

Ikinä (c) MarekSabokalSakara Recordsin uusin kiinnitys näyttää, että Kouvola on musiikkikaupunkina täysin aliarvostettu. Ikinä on yhtye, jonka räiskyvä asenne puskee rockin takaisin suomirockiin tavalla, jota ei ole ennen kuultu.
Ikinän juuret löytyvät Kouvolasta, jossa Katariinan, Tuulin ja Santerin tiivis kaveripiiri muotoutui yhtyeeksi. Kaveripiiri ja bändi kasvoi pian yhdellä kun mukaan soittotreeneihin saatiin Samuli kitaransa kanssa. Ikinä-perhe täydentyi lopulliseen muotoonsa hieman myöhemmin, kun Vantaalta löytyi basisti-tuottaja Lauri.

Yhtyeen musiikkityyli haki muotoaan useampaa vuotta, kunnes bändi koki kollektiivisen FUCK IT –hetken ja päätti syntyä uudelleen. Samassa uudelleensyntymisessä maailman näki Terapiaa –kappale. Terapiaa on biisi, johon kulminoituu bändin halu tehdä juuri sellaista musiikkia kuin he itse haluavat.
Ikinän musiikissa kuuluu tahto, vääntö, vastakohdat ja bändin tiiviys. Yhtyeen keulilla palkeitaan revittelevät Tuuli ja Katariina. Tuuli on yhtyeen luova luonnonlapsi, jonka löytää useimmiten salilta. Katariina taas pitää ohjat käsissään ja taipuu laulurepertuaarissaan myös ördäykseen. Tiukasta soitannasta pitävät huolta Tuulin veli Santeri rummuissa, Samuli kitarassa ja Lauri bassossa.

Sakara Recordsin toimitusjohtaja ja Mokoman kitaristi Tuomo Saikkonen ei ollut ikinä kuullut vastaavaa ottaessaan ensipuraisun bändin tuotannosta:
”Olin Musa & Media –viikonlopun jälkeen hienoisessa darrassa, kun ajauduin tutustumaan Ikinän tuotantoon. En tiedä, oliko se krapulan vai bändin musiikillisten lahjojen ansiota, mutta Terapiaa veti herkäksi. Tunnelataus oli niin vahva, että oli pakko soittaa tyypeille heti ja tarjota sopimusta. Biisi oli niin kova, että päätimme julkaista sen sellaisenaan. Tästä on mahtava lähteä rakentamaan toivottavasti pitkää yhteistä taivalta. ”
Bändi pitää myös sinkun julkaisuiltana 12.2. Periscope-palautesession. Ikinän Periscopessa starttaa perjantaina kello 19:30 lähetys, jossa yhtye soitattaa ensisingleään ja ottaa siitä vastaan avointa palautetta.

Kuuntele biisi Spotifysta: http://bit.ly/Terapiaa_Spotify
Katso video: http://vevo.ly/ywlVV8
Instagram: @ikinagram
Facebook: https://www.facebook.com/Ikinaface/
Periscope: @ikinascope
Ikinä on: Katariina Sorsa (laulu), Tuuli Paju (laulu), Santeri Paju (rummut), Samuli Suokas (kitara), Lauri Hämäläinen (basso)

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Pirita Pykäläinen / Sony Music / 0408207787