Sakara Tour 2010 valtaa Suomen rokkiklubit marraskuussa

15.9.2010

Osta lippu ennakkoon

Sakara Tour 2010 Facebookissa

Kaikki kiertueella nähtävät bändit ovat julkaisseet tai tulevat julkaisemaan uuden albuminsa kuluvan vuoden aikana. Stam1na julkaisi ympäristöpalkinnollakin palkitun, kriitikoiden ylistämän ja fanien rakastaman Viimeinen Atlantis -levynsä helmikuussa. Mokoma jatkoi kultalevyjensä sarjaa Sydänjuuret -albumillaan maaliskuussa ja Rytmihäiriö nousi äärimmäisen ilmaisun ystävien suursuosikiksi toukokuisella Surmantuoja -pitkäsoitollaan. Pieksämäkeläinen FM2000 julkaisee uuden Opium Grilli -nimisen albuminsa 29. syyskuuta. Myös Teräsbetonin Sakara-debyytin on määrä löytää tiensä kauppoihin vuoden loppuun mennessä.

”Yhteiskiertue näin rempseässä seurassa on paras mahdollinen tapa juhlistaa Sakaran vuotta 2010, joka on mennyt ns. putkeen kaikilla mahdollisilla mittareilla mitattuna. Hienoja levyjä hienoilta miehiltä!

Nyt kun päästään vielä bailaamaan bändien fanien kanssa oikein isolla porukalla, niin eipä tässä muuta osaa enää toivoa”, kertoo Mokoma -yhtyeen kitaristi ja Sakara Recordsin toimitusjohtaja Tuomo Saikkonen.

”Toivottavasti porukka löytää kipinän tulla toteamaan Sakaran bändien keikkakunnon. Voisin väittää, että kukin yhtye on kovimmassa iskussa ikinä. Väitän myös, että ainoastaan Martti Servo kykenisi päihittämään tourin viihdearvon!”, kertoo Stam1na -yhtyeen laulaja ja kitaristi Antti Hyyrynen.

Sakara Tour 2010 on jatkoa Sakara Tour 2006 -kiertueelle, joka viihdytti bändien faneja olympiadi sitten. Kiertue oli ikimuistoinen myös muusikoille:

”Vuosi 2006 oli näin jälkikäteen ajateltuna yksi tärkeimmistä aallonharjoista. Joka bändi lafkalta julkaisi urallaan tärkeän albumin, kansan suosio oli kiipimässä uuteen huippuun ja Suomi-hevi kukoisti kirkkaana. Ikääkin oli bändiläisillä niin vähän, että ryyppyhommatkin hoidettiin kunnialla kotiin. Muistan, kuinka basistimme Kangasmäki kertoi kiertueelta palattuaan nähneensä kummituksia ja ruumiskasoja. Mie muistan sairastuneeni masennukseen. Sakara Tour on siis täydellinen tapa lopettaa kuluva vuosi aitoon rock’n roll -tyyliin!”, summaa Hyyrynen.

SAKARA TOUR 2010:
10.11.. Mikkeli Bar & Night Vaakuna K-18
11.11. Jyväskylä Lutakko -S-
12.11. Helsinki Tavastia K-18
13.11. Turku Klubi K-18
17.11. Helsinki Nosturi -S-
18.11. Tampere Klubi/Pakkahuone K-18 (Teräsbetoni)
19.11. Seinäjoki Rytmikorjaamo -S-
20.11. Oulu Club Teatria K-18 (Teräsbetoni)